Litigation Investments

Procesfinanciering & No Cure No Pay                                                                     Litigation Financing & No Cure No Pay12. Claimclubs - en geen schadevergoedingsprocedures

Een tweetal claimclubs hebben zich beziggehouden met deze zaak. Waaronder Stichting Loterijverlies en Stichting Staatsloterijschadeclaim. Deze claimclubs vroegen inschrijfgeld aan elke deelnemer die zich bij hen wilde registeren, en hebben hierdoor veel geld ontvangen. In financieel opzicht hebben deze claimclubs geen resultaat tot stand gebracht ten aanzien van het verkrijgen van schadevergoedingen voor gedupeerden via de rechter.

Geen enkele claimclub heeft de Nederlandse Staatsloterij tot op heden in rechte betrokken voor een schadevergoeding. Mogelijk wilde de claimclubs zich voornamelijk concentreren op een schikking met de Nederlandse Staatsloterij. 

De enige claimclub die tot op heden een - weinig indrukwekkende - schikking en schamele compensatie voor een kleine groep betalende deelnemers heeft getroffen met de Nederlandse Staatsloterij betreft ''Stichting Staatsloterijschadeclaim". Het bestuur van deze claimclub heeft (in haar korte bestaan) circa 1 miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Staatsloterij voor haar bereidheid tot schikking voor 40 euro en wat gratis loten voor circa vierduizend deelnemers. Eerder liet een bestuurslid van deze claimclub (de heer Orlando Kadir) weten dat het redelijk zou zijn als Staatsloterij de aankoopkosten van elke deelnemer over de periode van 2000 tot 2008 zou betalen, en dat de claimzaak een omvang heeft van vele miljarden als een ieder zijn aankoopkosten zal gaan vorderen. 

Er zijn aanwijzingen waaruit blijkt dat "Stichting Staatsloterijschadeclaim" een bedenksel is geweest vanuit de Nederlandse Staatsloterij, in de hoop via deze (zogenaamde) claimclub de meerderheid van de vorderingen overgedragen te krijgen voor slechts 40 euro en een gratis lot. Het is een ieder geval geen succes geworden. Immers heeft het merendeel van de mensen met een bewijsbare vordering deze NIET overgedragen in ruil voor 40 euro en een gratis lot. 

Stichting Staatsloterijschadeclaim had slechts enkele duizenden aanmeldingen op het moment van de schikking. Na het bekendmaken van de schikking zijn er bij Stichting Staatsloterijschadeclaim meer aanmeldingen binnengekomen doordat iedereen gratis loten kon krijgen en zich kosteloos kon aanmelden. Ook al had men nooit meegespeeld of geen aankoopbewijs van loten. Logisch dat men in enkele dagen honderdduizenden aanmeldingen kreeg. 


Status Proefproces  

aanmelding  

1. Proefproces en schadevergoedingsprocedure

2. Uw schadevergoeding en 8 jaar misleiding door de Nederlandse Staatsloterij 

3. Gedupeerde deelnemers Nederlandse Staatsloterij en 4 miljard euro bewijsbare schadeomvang

4. Onderzoek misleiding en de periode voor 2000 en na 2008 

5. Geheime schikking(en) met individuele deelnemer(s) en rechtsongelijkheid 

6. Strafbare feiten volgens vonnis Hoge Raad 

7. Procesfinanciering & No Cure No Pay - onze organisatie en kosten 

8. Waarom wij dit doen 

9. Collectieve schadevergoeding (nog) niet mogelijk in Nederland 

10. Voordeel voor gedupeerden 

11. Mogelijke gevolgen van de schadevergoedingsprocedures 

12. Claimclubs - en geen schadevergoedingsprocedures < huidige pagina

13. Overleg met directie Nederlandse Staatsloterij 

Email